Je kunt de meeste aankopen (m.u.v. op maat gemaakte of afgevulde producten) binnen 14 dagen retourneren. Nadat je je retour bij ons hebt aangemeld ontvang je van ons een retournummer en heb je vervolgens 7 dagen de tijd om de producten daadwerkelijk te retourneren. Let op: vermeld a.u.b. uw retournummer, zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.
De producten dienen in ongeopende verpakking en onbeschadigde staat geretourneerd te worden.

LET OP: Controleer je bestelling altijd direct zodra je deze hebt ontvangen. Is er iets mis gegaan met de bestelling of heb je schade aan een product, dan verzoeken wij je om dit meteen na ontvangst van je bestelling bij ons te melden, zodat we dit kunnen melden bij de vervoerder.

Hoe retourneer ik een product?

STAP 1.
Controleer of jouw product geretourneerd mag worden. Iedere webshop-consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht. Producten die wij speciaal voor jou hebben gemengd of afgevuld kunnen niet worden geretourneerd.

STAP 2.
Meld je retour bij ons aan door een mail te sturen naar info@gratch.com
Je ontvangt vervolgens een retournummer en retourformulier van ons.

STAP 3.
Zodra je een retournummer hebt ontvangen, verpak je de producten zorgvuldig in de originele doos of een andere stevige verpakking. Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadiging door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor eigen risico. Eventuele schade aan het door ons ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag.

Voor verbruiksartikelen geldt dat voor het beoordelen van het product het niet nodig is om dit uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

STAP 4.
Print het retourformulier uit dat je van ons via de mail hebt ontvangen en stop het in de doos. Stuur het pakket toe aan ons adres JF Kennedylaan 248, 5981 WX Panningen, Nederland.

STAP 5.
Na verzending, bewaar je verzendbewijs totdat je retour volledig is afgehandeld. Daarmee kunnen we je verzending traceren als er iets mis gaat. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

STAP 6.
Wij nemen je retourzending in behandeling. Zodra je retour is verwerkt, betalen we je terug.

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending hebben ontvangen?

ls je een product retour hebt gestuurd en geld terug verwacht, ontvang je van ons een creditfactuur per mail met het te ontvangen bedrag. Deze creditfactuur ontvang je wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen. Je kunt je retourzending ook volgen via je Track en Trace code.

Hoe snel word ik terugbetaald na het retourneren?

We doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk terug te betalen. Uiterlijk binnen één week na ontvangst van je retour ontvang je de creditfactuur en de betaling.

Retouradres:
Gratch International
JF Kennedylaan 248
5981 WX Panningen
Nederland

Meer informatie over:

bestellen en betalen
verzenden en bezorgen