Klik op onderstaande veel voorkomende vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailbericht naar info@gratch.com .

Veel gestelde vragen

Dat kan alleen als het hout geen te grote poriën heeft waar de LiquiFoil in zou kunnen kruipen. Een gesloten structuur kan behandeld worden met LiquiFoil. Op hout altijd een test (laten) uitvoeren!
Het verschil van de verschillende soorten zit in de standaard dikte, batch grootte, bewaartermijn, aanpasbaarheid (inkleuren) etc. Er zit geen verschil in kwaliteit wat betreft afpelbaarheid! LiquiFoil LF01 is onze standaard versie, welke op iedere niet-absorberende ondergrond kan worden aangebracht. LiquiFoil Pro LF02 is de dikkere versie hiervan. Beide kunnen in 1.000 liter IBC geleverd worden of in 20 liter emmers. LiquiFoil Plus LF03 is de sinds jaren beproefde versie. Deze wordt in grote batches bewaard, kan op verzoek in de gewenste kleur geproduceerd worden, kan 24 maanden bewaard worden en wordt geleverd in 20 liter emmers.
Dit is afhankelijk van de gewenste bescherming. Een zeer eenvoudige kortdurende bescherming op glas kan al met 100 micron. Indien een zeer goede bescherming gewenst is kan er 250 micron laagdikte aangebracht worden.
Ja, nadat de 1e laag gedroogd is, kan probleemloos een 2e laag aangebracht worden
Nee, dit is ook meteen het hele grote voordeel t.o.v. folie op rol die met tape wordt vastgeplakt. De lijm in de tape kan voor problemen zorgen als deze te lang of te kort blijft zitten.
Ja, LiquiFoil Plus LF03 kan in de gewenste kleur geproduceerd worden.
Ja, voor een tijdelijke bescherming in de 4x4 wereld of voor een tijdelijke kleur kan LiquiFoil gebruikt worden.
Dit kan voorkomen doordat de ondergrond toch absorberend/zuigen is. Warm water helpt bij het loskomen. Wanneer het lastig loskomt omdat een te dunne laag is opgezet, kan er een laag overheen gezet worden. Het inzetten van een hogedrukspuit is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk.
De ondergrond dient enigszins schoon te zijn.
Nee, het houdt de straling niet tegen, maar is wel UV-resistent.
Ja, LiquiFoil is UV-resistent.
LiquiFoil kan bijna onbeperkt op de ondergrond blijven zitten. De langste ervaring die we in de praktijk hebben is 18 maanden, zonder enig probleem.
Wanneer de temperatuur onder 10 graden Celsius komt, droogt LiquiFoil te langzaam omdat het water moeilijk kan verdampen. Het mag zeker niet bevriezen voordat het volledig droog is.