Klik op onderstaande veel voorkomende vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailbericht naar info@gratch.com .

Veel gestelde vragen

In principe kan elke glassoort worden bewerkt. Alleen de aanwezigheid van een coating op het glas moet worden uitgesloten, aangezien deze kan worden beschadigd door het bewerken van het glas. Tevens kan een gezuurde (ge-etste) of gezandstraalde zijde niet of zeer beperkt bewerkt worden.
Glas kan worden bewerkt met het RevoGlas glas renovatie systeem, door het uitschuren van de beschadiging en het daarna in 2 stappen te polijsten.
In samenspraak met uw verzekering kan het zijn dat uw verzekeraar over gaat tot het vergoeden van de glasrenovatie. Zeker wanneer vervanging van glas de enige oplossing lijkt te zijn, kijken verzekeraars mogelijk naar een alternatief voor het vervangen van glas.
Het levert een kostenbesparing op van 25 tot 95% en een directe tijdsbesparing. Daarnaast is de uitstoot van CO2 ca. 0,5 kg per kg glas. Het renoveren is een zeer milieubewust alternatief.
Ja, tenzij deze in de randzone zitten. Dan dient de glaslat of de glasplaat tijdelijk gedemonteerd te worden.
Ja, dat kan zonder problemen of beperkingen.
Ja, dit kan verwijderd worden door de stappen van het RevoGlas systeem te doorlopen.
Ja, als er voldoende ruimte is is dat mogelijk.
Ja, de gravure kan volledig uit het glas verwijderd worden en vervolgens opnieuw geplaatst.
Ja, dit kan onzichtbaar gerepareerd worden tegen een fractie van de vervangingswaarde. Het RevoGlas systeem is een droog systeem, waardoor er geen of zeer beperkte overlast zal zijn voor uw klanten.
Ja, dit is een van de kernpunten van het RevoGlas system om dit onzichtbaar te herstellen.
Ja, in veruit de meeste gevallen is dit onzichtbaar te verwijderen.
Ja, ook is het mogelijk om met het RevoGlas systeem het glas weer geheel helder krijgen. De kosten zijn veel lager dan het vervangen van het glas.
Nee, glasrenovatie is enkel mogelijk indien er geen sprake is van breuk of stervormige beschadigingen in het glas.
Alleen polijsten is meestal niet afdoende om krassen onzichtbaar te verwijderen. De combinatie van de geavanceerde RevoGlas systeem onderdelen, maken het mogelijk om dieper in het glas beschadigingen te verwijderen. Uiteraard zonder vervorming achteraf.
Nee, doordat het RevoGlas vlak op het oppervlak wordt toegepast ontstaat er geen vervorming. Uiteraard dient het wel toepast te worden door een geoefende gebruiker.
Ja, bij de systemen wordt een instructie gegeven. Een volledige training met certificaat is ook mogelijk.
Nee, het vullen met hars blijft altijd zichtbaar doordat hars een andere lichtbrekingsindex heeft dan het glas zelf.
RevoGlas is een verbeterd systeem op basis van het GlassRenu-systeem dat we de afgelopen 10 jaar hebben verkocht en kan niet worden vergeleken met enig ander commercieel systeem op de markt waar ook ter wereld. RevoGlas repareert krassen en zuurschade, verwijdert fabricageresten en harde watervlekken van alle glassoorten sneller, schoner en tegen lagere kosten per reparatie zonder vervorming! Wij hebben over de hele wereld ervaring met glasreparaties en hebben veel referenties.
Ja. Het enige verschil tussen gehard en traditioneel glas is dat het met warmte behandeld is voor sterkte en veiligheid (het breekt in kleine stukjes). RevoGlas wordt veel gebruikt op gehard glas in winkelpuien, huisramen en deuren en de resultaten zijn hetzelfde als bij traditioneel glas - de helderheid blijft zonder zichtbare vervorming.
Ja, een spiegel is gewoon glas met een reflecterende achterzijde.
De RevoGlas-systemen zijn met succes gebruikt op veel verschillende soorten voorruiten van een breed scala aan voertuigen. Zorg ervoor dat je tijdens de reparatie de buiging van het glas volgt.
Na graffiti vandalisme is stucwerkschade een van de meest voorkomende problemen van onze gebruikers. Bouwbedrijven zijn super blij wanneer ze slechts een fractie van de kosten van wat ze vroeger uitgaven om beschadigd glas te vervangen, aan een reparatie te besteden en zijn erg blij met de resultaten (zonder vervorming) van de RevoGlas-systemen. De reparaties worden ter plaatse uitgevoerd, zonder dat het glas eruit hoeft te worden gehaald.
Vaak melden nieuwe RevoGlas (en ook GlassRenu) gebruikers tijdens de eerste reparaties dat ze lichte concentrische cirkels of vervormingen produceren en niet weten wat ze verkeerd doen. Er zijn twee mogelijkheden: 1. Het oppervlak van de RevoDisk is niet volledig vlak tegen het glas tijdens het slijpen. Dit zal meestal cirkels/vervormingen produceren die eruit zien als overlappende concentrische bogen met een opening aan één kant. De kant van de schijf die tijdens het slijpen is opgetild, is de kant van de cirkel met de open boog. 2. De RevoDisk wordt met te veel kracht tegen het glas gedrukt. Wanneer dit gebeurt, zijn het complete, overlappende cirkels. Zodra er minder tot een lichte druk op de schijf wordt uitgeoefend, zouden de cirkels/vervormingen moeten stoppen.
Een cirkel is slechts een rondvormige kras. Behandel het op dezelfde manier als elke andere kras die je verwijdert. Vergeet niet dat je het glas alleen wilt malen totdat de kras weg is - niet meer, niet minder.
Ja. We hebben veel voorbeelden van grote opdrachten met veel kostenbesparing door het gebruik van het RevoGlas systeem in plaats van het vervangen van glas.
We hebben nog nooit een melding ontvangen van een diepe kras die onze systemen niet konden verwijderen. Diepe krassen worden regelmatig verwijderd met geweldige resultaten zonder vervorming, zelfs schade met een glassnijder kan worden verwijderd. Naast diepe krassen heeft RevoGlas geen vervorming achter gelaten bij het repareren van afgebrokkelde glasfragmenten. Dit soort diepe schades kunnen meer tijd kosten om te repareren en als gevolg daarvan factureren gebruikers hun klanten vaak 50 procent van de glasvervangingskosten. Dat is toch een aanzienlijke besparingen die de klant blij maakt.