Klik op onderstaande veel voorkomende vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailbericht naar info@gratch.com .

Veel gestelde vragen projectieverf

Het MPW 105 pakket is direct klaar voor gebruik. Men hoeft zelf niets meer aan de basisverf en topcoat toe te voegen. De MPW 20 is een maatwerk scherm waarbij contrast en helderheid op maat worden gemaakt voor de ruimte waarin wordt geprojecteerd. Daarbij kan met met het MPW 20 pakket nog een zwart kader om het beeld maken.
Ja, het is ook mogelijk om een pakketje te kopen waarmee men het kader kan maken. Dit pakket MPA 410 bevat de magneetverf en de magneetband die nodig zijn om een kader te maken.
Nee, het projectiescherm is altijd een ‘grijstint’. Met wit kun je geen contrast opbouwen met een beamer. De MPW 105 is zeer licht grijs, nog iets lichter dan RAL 7047. De MPW 20 krijgt de grijstint (het contrast) welke nodig is voor de ruimte waarin het scherm wordt gebruikt. Door zelf de contrastvloeistof aan de basisverf toe te voegen, bepaalt men zelf hoe grijs het scherm wordt. De MPW 225 en MPW 350 zijn in basis hetzelfde als het standaard scherm MPW 105, maar kunnen ook nog op maat gemaakt worden.
Het pakket MPW 225 is voldoende om 25m2 standaard scherm of maatwerk scherm te maken, zonder kader. Dit is eventueel nog wel los erbij te kopen (MPA410 Kader Kit).
Nee. Wij hebben geen mensen in dienst die op lokatie een scherm kunnen aanbrengen. Wel hebben wij contact met veel schildersbedrijven. Het is altijd mogelijk om bij ons te vragen welke schildersbedrijven ervaring hebben met het aanbrengen van Mighty Brighty Projectieschermen.
Dat zijn 4 eenvoudige vragen. Deze staan in de gebruiksaanwijzing.
De Mighty Brighty verf en coating blijven ongeveer 2 jaar na opening houdbaar (mits goed afgesloten, donkere ruimte, 15-20 graden Celcius).
Voor de BaseCoat en de Topcoat adviseren wij een brede, 2K roller.
Het MPW 105 pakket heeft een contrastwaarde van 2,5 en een gainwaarde van 1.1 en de kleur is bij benadering bijna gelijk aan RAL 7047 (mengverhouding 2,5 ContrastBooster en 2,5 BrightnessBooster). In basis hebben de MPW 225 en MPW 350 deze waarden ook.
Of wel, hoeveel gain heb ik nodig om te projecteren? Voor thuisgebruik is een gainwaarde van 1.1 of lager voldoende. Een hogere gain zorgt ervoor dat donkere kleuren eerder grijs worden, dit gaat vaak ten koste van de beeldkwaliteit. Voor zakelijk of educatief gebruik kun je kiezen voor een hogere gain voor een heel helder beeld. De maatstaf waarop de gain-waarde wordt gerekend, is de mate waarop een standaard wit bord licht reflecteert. Normaal is dit gelijk aan gain 1.0. Een scherm met gain 1,5 reflecteert dus 1,5 keer meer licht dan het standaard witte bord. Het Mighty Brighty Projectiescherm is echter nooit wit, maar heeft altijd een grijstint. Vandaar dat er in de topcoat speciale 'reflectortjes' zijn verwerkt die ervoor zorgen dat de gainwaarde van het beamerscherm omhoog gaat.
Het projectiescherm heeft altijd een ‘grijstint’. De MPW 105 is zeer licht grijs, nog iets lichter dan RAL 7047. De MPW 20 krijgt de grijstint (het contrast) welke nodig is voor de ruimte waarin het scherm wordt gebruikt. Door zelf de contrastvloeistof aan de basisverf toe te voegen, bepaalt men zelf hoe grijs het scherm wordt. De MPW 225 en MPW 350 zijn in basis hetzelfde als het standaard scherm MPW 105, maar kunnen ook nog op maat gemaakt worden. Zie ook: https://www.gratch.com/mightybrighty/welke-kleur-heeft-het-scherm/

Veel gestelde vragen toepassing

Het Mighty Brighty Projectiescherm verfsysteem kan worden aangebracht op steen, beton, hout, kunststof en gips en op alle materialen die al met een gewone muurverf zijn behandeld.
Als uw muur of andere ondergrond bestaat uit een zeer gladde kunststof laag, dient u eerst een hechtlaag aan te brengen, zodat het Mighty Brighty Projectiescherm verfsysteem voldoende kan hechten tijdens het aanbrengen.
MDF-wanden dienen vooraf grondig te worden ontvet met bijvoorbeeld wasbenzine of thinner. Ook dient u deze eerst te behandelen met een voorstrijkverf.
De muur moet glad of nagenoeg glad zijn (als u op 2 à 3 meter van de muur staat, moet deze er glad en egaal uit zien).
Zorg ervoor dat de ruimte en het te behandelen oppervlak stofvrij is en dat er geen luchtcirculatie is (bijv. airco, ventilator), zodat er tijdens het aanbrengen van het product geen stof op de natte muur terecht kan komen.
Het Mighty Brighty Projectiescherm verfsysteem kan het best worden aangebracht bij een omgevingstemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celcius en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 70%. Bij een afwijkende omgevingstemperatuur en/of luchtvochtigheid zullen de aangegeven droog- en wachttijden langer zijn. Belangrijk: De verflagen kunnen niet worden aangebracht als de omgevingstemperatuur lager is dan 5 graden Celcius.
Als de muur zeer sterk zuigt, dient u deze eerst te behandelen met een voorstrijkverf. Het verbruik per vierkante meter wordt namelijk mede bepaald door het soort ondergrond.
Als de muur of ondergrond erg vuil is (o.a. nicotine, lekkageplekken) dient u deze eerst te behandelen met een goede isolatieverf.
Als de ondergrond een erg donkere kleur heeft, dient u deze eerst een keer te behandelen met een gewone witte muurverf.
Het is belangrijk de instructie stapsgewijs te volgen en regelmatig geduld te hebben. Door de droogtijden van de diverse verflagen bent u al gauw zo’n 8 uur bezig het product aan te brengen. We adviseren om het aanbrengen over 2 dagen te spreiden en de nacht als ‘droogtijd’ voor de 2 lagen BaseCoat te nemen.
Het scherm gedurende de eerste 8 weken niet reinigen. Daarna kunt u het scherm reinigen met een zachte, pluisvrije doek en lauw water. Eventueel kunt u vooral wat milde, vloeibare zeep aan dit lauwe water toevoegen, of reinigen met Mighty Brighty Clean! Projection Screen.
Het Mighty Brighty Projectiescherm kan worden toegepast op iedere beamer of projector, 4K of 3D (alleen actieve 3D met brilletjes met batterijen).
In de gebruiksaanwijzing van de MPW 20, MPW 225 en MPW 350 staat een vragenlijst met vragen die u mag beantwoorden. Een van de vragen is: Hoeveel omgevingslicht is er in de projectieruimte? U kunt dan bij de antwoorden kiezen uit: geen, klein beetje, nogal wat, behoorlijk veel, heel veel. De waarden die daaruit komt geven aan hoeveel Contrast Booster u aan de verf moet toevoegen (hoe 'grijs' het scherm moet worden).
Het Mighty Brighty MPW 20 pakket is voorzien van een zwart kader welke om het te projecteren beeld geplaatst kan worden op basis van magneetverf. Deze magneetverf wordt onder de Mighty Brighty Projectiescherm verf aangebracht en is daardoor onzichtbaar. De zwarte magneetband kan op de muur worden aangebracht en na gebruik weer makkelijk worden weggehaald. Let op: de zwarte Magneborder band kan pas na 1 week de verf te laten uitharden op de muur worden aangebracht. Doet u dat niet, dan zal de kracht van de magneetverf en de Magneborder ervoor zorgen dat deze de verflaag kapot maakt indien u de Magneborder wil verwijderen. Daarbij is het ook mogelijk om een MPA 410 Kader Kit los te bestellen bij het MPW 105, MPW 225 of het MPW 350 pakket.
Het Mighty Brighty Projectiescherm verfsysteem kan door iedereen worden aangebracht. Uit een test welke gelijktijdig is uitgevoerd door: een schilder, de producent, een huisvrouw en een student is gebleken dat, nadat de projectieschermverf volgens het instructieboekje door alle 4 de personen op een ander paneel was aangebracht, er achteraf niet te zien was door wie de 4 panelen waren geschilderd.
Mighty Brighty is geschikt voor actieve 3D projectie (met 3D brillen met batterijen).
Het projectiescherm is altijd een ‘grijstint’. Bij de MPW 105 is zeer lichtgrijs, nog lichter dan RAL 7047. De MPW 20, MPW 225 en MPW 350 bepaalt men zelf hoe grijs het scherm wordt. In de basis zijn de MPW 225 en MPW 350 ook zeer licht grijs, net zoals de MPW 105.
Voor de BaseCoat en de Topcoat adviseren wij een brede 2K roller.
Het is belangrijk dat tijdens het aanbrengen van de TopCoat altijd in dezelfde richting wordt afgerold (van boven naar beneden) zodat de 'reflectortjes' allemaal dezelfde richting op staan. Het is mogelijk dat na het aanbrengen er nog 'strepen' zichtbaar zijn. De totale uithardingstijd van de TopCoat is ca 6 weken. Afhankelijk van de ventilatie in de ruimte en eventueel vocht in de ondergrond heeft de totale uitharding even tijd nodig. Na het aanbrengen is het projectiescherm meteen te gebruiken, maar de reflectie van de TopCoat zal in de 6 weken na het aanbrengen nog verbeteren.

Handige tips voor het aanbrengen van Mighty Brighty Projectiescherm Verf

1. Inspecteer de muur nauwkeurig en herstel vooraf eventuele kleine beschadigingen, krassen of gaatjes. Egaliseer vervolgens de muur door deze licht op te schuren.

2. Schud alle producten goed gedurende 15 seconden, voordat u deze gaat gebruiken.

3. Een kunststof ondergrond kan totaal geen vocht opnemen. Tijdens het drogen kunnen hierdoor tijdelijk kleine luchtblaasjes in de aangebrachte verflaag ontstaan. Niet aankomen! Ze verdwijnen namelijk vanzelf als de verflaag droog wordt.

4. Als u het Mighty Brighty MPW 225 pakket heeft en u kiest ervoor om niet de hele muur maar een scherm op uw muur te verven, dan heeft u voldoende verf over om bijvoorbeeld in een andere ruimte nog een tweede projectiescherm te verven.

5. Controleer tussen de verflagen door of er nog oneffenheden zichtbaar zijn en schuur indien noodzakelijk de muur heel lichtjes en heel, heel voorzichtig, zodat de laatste oneffenheden verdwijnen. Als u de projector aanzet, ziet u heel goed waar zich eventuele oneffenheden en beschadigingen bevinden.

6. Breng de Mighty Brighty Projectiescherm verf altijd nat-op-nat aan. Daarmee bedoelen wij het volgende: Als u eenmaal bent begonnen met het aanbrengen van verf (basis of topcoat) is het heel belangrijk dat u doorgaat totdat de laag volledig is aangebracht. Niet tussentijds stoppen dus!

7. Zorg ervoor dat de ondergrond altijd goed wordt voor behandeld met een voorstrijk of primer.

8. Houd minimaal de aanbevolen tussentijdse droogtijden aan! Indien de volgende laag te snel wordt aangebracht en de ondergrond niet goed droog is, wordt deze laag tijdens het rollen van de 2e laag wellicht los getrokken.